ZDROWY I DIETETYCZNY CZEKOLADOWO - ORZECHOWY BUDYŃ Z PŁATKÓW RYŻOWYCH - IDEALNY NA ŚNIADANIE LUB DESER
# artykuł sponsorowany przez markę Foods by Ann #
Budyń z płatków ryżowych to pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie lub deser, które zrobicie w 10 minut. Danie pomimo, że nie dodajemy do niego białego cukru, jest słodkie i mega smaczne.
Ja przygotowuję taki budyń zazwyczaj na śniadanie, bo wraz z synkiem go uwielbiamy. Posiłek jest bardzo sycący i dodaje energii na wiele godzin, a do tego zawiera masę wartościowych składników odżywczych. Jeśli lubicie śniadania na słodko, to to danie na pewno przypadnie Wam do gustu.
Składniki (2-3 porcje):
- 500 ml mleka roślinnego lub krowiego
- 6 łyżek płatków ryżowych
- 2 banany
- 5 daktyli
- 2 łyżki masła z orzechów laskowych Food by Ann
- 2 łyżeczki kakao
Sposób wykonania:
1) Mleko doprowadzamy do wrzenia i dodajemy płatki ryżowe oraz daktyle, gotujemy na małym ogniu do czasu powstania "gęstej papki"
2) Do misy blendera wrzucamy banany, przestudzone płatki ryżowe, masło orzechowe i kakao, blendujemy na gładką i jednolitą masę. Budyń przelewamy do miseczek, można podawać na zimno lub na gorąco.
* Artykuł sponsorowany